Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 4 μμ.


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
     και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ
       ΗΔΙΚΑ –ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ –ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ -ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ              
       -ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – κ.ά.
…………………………………………………………………………………………………………………….
                                                                                                  Αθήνα 23/1/2011


 ΟΛΟΙ στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 4 μμ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
       
          Συναδέλφισσα. Συνάδελφε

Σε καλούμε σε Ανοιχτή Συνέλευση – Συζήτηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 4 μμ. στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ(είσοδος από την Πανεπιστημίου). Στόχος μας είναι κάθε εργαζόμενος από όποιο χώρο εργασίας και αν προέρχεται, να ενημερωθεί για τις θέσεις και τη δράση του Συντονιστικού και την κατάσταση σε κάθε χώρο, να πει τις απόψεις και τις προτάσεις του για όλα αυτά τα προβλήματα που προαναφέραμε και να καθορίσουμε όλοι μαζί τη δράση μας για το επόμενο διάστημα.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :


·        Καμία κατάργηση – συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΌΧΙ στην παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους.
·        Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
·        Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
·        Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα φοροχαράτσια τους.


ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ Η ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

1 σχόλιο:

 1. Το Συντονιστικό συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στα εφιαλτικά μέτρα κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων. Πιο συγκεκριμένα εκτιμήθηκε ότι, παρά τις σημαντικές ρωγμές που υπέστη ο αντιδραστικός θεσμός της εφεδρείας από τους αγώνες μας, 64 συνάδελφοι «αορίστου χρόνου» των κατηγοριών ΥΕ-ΔΕ μπήκαν ήδη στην λίστα της εφεδρείας – απόλυσης ενώ κινδυνεύουν άμεσα 200 περίπου συνάδελφοι από το ΙΓΜΕ, 25 από τον ΕΟΜΜΕΧ κ.ά. Θεωρούμε απαράδεκτο η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί να στοχοποιούν εντέλει συγκεκριμένους εργαζόμενους ΥΕ-ΔΕ βγάζοντας τους στην εφεδρεία-απόλυση, όταν είναι πλέον φανερό ότι το μέτρο ακυρώθηκε στην πράξη αφού στους περισσότερους φορείς οι εργαζόμενοι εξαιρέθηκαν με νομοθετικές ρυθμίσεις. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα και επίσημα το αντιδραστικό μέτρο της εφεδρείας και να επανέλθουν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι που μπήκαν στη λίστα των εφέδρων.
  Το Συντονιστικό προειδοποιεί ότι, πλέον η επίθεση στα δικαιώματά μας και πρώτα από όλα στην ίδια μας την δουλειά, μπαίνει στην τρίτη φάση με την κατάργηση οργανισμών και υπηρεσιών, την δήθεν «αξιολόγηση» και απόλυση του «πλεονάζοντος» προσωπικού, το μισθολόγιο-φτωχολόγιο κ.ά. Ο τελικός τους στόχος είναι η διάλυση του Δημοσίου, η παράδοση του έργου και των υπηρεσιών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και το «χτύπημα» κάθε έννοιας μόνιμης και σταθερής εργασίας με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. Ειδικότερα δε για το θέμα της «αξιολόγησης» τονίζουμε ότι, επιχειρούν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» του κόσμου, την ίδια ώρα που δηλωμένος σκοπός τους είναι η μείωση των Υπηρεσιών κατά 30 % τουλάχιστον, η απομάκρυνση με εφεδρεία η άμεση απόλυση 150.000 και πλέον μόνιμων εργαζόμενων μέσα στην επόμενη διετία και η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και με μισθούς πείνας !
  Το Συντονιστικό θεωρεί ως απαράδεκτη την στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών που αρνήθηκαν την πρότασή μας για προκήρυξη γενικής απεργίας στις 17 Ιανουαρίου μαζί με τα εργατικά κέντρα του Λεκανοπεδίου, ενώ την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ τρέχει και πάλι στο τραπέζι του «διαλόγου» για να παζαρέψει τα ελάχιστα δικαιώματα που μας απέμειναν.
  Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Συντονιστικό εκτιμά ότι, απαιτείται παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων με ενιαία δράση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απαιτούμε από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα την προκήρυξη Γενικής Απεργίας στις αρχές του Φεβρουαρίου και καλούμε Σωματεία, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους να συμμετέχουν στις συσκέψεις, τις κινητοποιήσεις και την γενικότερη δράση μας.
  Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε Ανοιχτή Συνέλευση – συζήτηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 4 μμ. στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. Στόχος μας είναι κάθε εργαζόμενος από όποιο χώρο εργασίας και αν προέρχεται, να ενημερωθεί για τις θέσεις και τη δράση του Συντονιστικού και την κατάσταση σε κάθε χώρο, να πει τις απόψεις και τις προτάσεις του για όλα αυτά τα προβλήματα που προαναφέραμε και να καθορίσουμε όλοι μαζί τη δράση μας για το επόμενο διάστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή