Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΤ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Αποκαθήλωσαν για δεύτερη φορά τα μαύρα πανιά και το πανό από την πρόσοψη του θεάτρου.


Αθήνα, 27-10-2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε. επέβαλε την αφαίρεση των μαύρων πανιών που είχαν αναρτήσει οι εργαζόμενοι έξω από το κτήριο του Θεάτρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους.
Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί θλίψη εφόσον οι ενέργειες αυτές προέρχονται από έναν Δημοκρατικό Άνθρωπο. Δεν κατανοούμε επίσης την λογική που θέλει τα οξύτατα προβλήματα των εργαζομένων να κρύβονται κάτω από το χαλί, για να μην χαλάσει η πλασματική εικόνα μιας επετειακής τελετής.
Οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ επέμειναν. Τα μαύρα πανιά ξαναπήραν τη θέση τους μετά το περάς της επετειακής εκδήλωσης. Mε έκπληξη τους όμως διαπίστωσαν ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά από επέμβαση της αστυνομίας και διμοιρίας των ΜΑΤ που απέκλεισαν την είσοδο του Κρατικού Θεάτρου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. με ομάδα της κρατικής ασφάλειας αποκαθήλωσαν για δεύτερη φορά τα μαύρα πανιά και το πανό από την πρόσοψη του θεάτρου.
Σε μία χρονική στιγμή που οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας οδηγούνται στην απόγνωση και στην απελπισία είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται  τέτοιες μεθόδους.
Επίσης θεωρούμε  αδιανόητο μέσα σε ένα χώρο Πολιτισμού που οι εργαζόμενοι επιμένουν να τον κρατούν ζωντανό, παρότι απλήρωτοι, να εισπράτουν τέτοια απαξίωση. 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

2 σχόλια:

 1. Οι εργαζόμενοι, όπως του ΚΘΒΕ, που αγωνίζονται ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής τους, πρέπει να καταλάβουν ότι οι κυβερνησεις στην Ελλάδα, υπηρετούσαν ανέκαθεν τους πλούσιους επιχειρηματιες, ξενους και Έλληνες, και σήμερα που οι πλούσιοι περνάνε κρίση κέρδους, τα ΜΑΤ είναι οι φύλακές τους! Ο στρατός είναι έτοιμος να τους υπηρετήσει! Τα ΜΜΕ είναι και αυτά στα χέρια τους! Η θρησκείες και τα ναζιστικά κόμματα τους υπηρετούν! Οι νόμοι και το σύνταγμα είναι κομμένο στα μέτρα τους! Τίποτα δεν μπορεί να ζώσει τον ελληνικό λαό παρά μόνο ένα ακόμα ΟΧΙ στα λαμόγια και τους νόμους τους. Υπογράψτε για το νόμο του ΚΚΕ για μονομερής διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, να γίνει η αρχή του τέλους τους! http://km.kke.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΘΒΕ

  Οι ηθοποιοί του ΚΒΘΕ, καταγγέλουμε την αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Θωμά Τρικούκη, η οποία θυμίζει άλλες εποχές. Εκβιάζοντας τους εργαζόμενους και παρά την άρνηση των ηθοποιών, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, αποκαθήλωσε από την πρόσοψη του θεάτρου πανώ, καθώς και μαύρα πανιά που είχαμε αναρτήσει εδώ και πολύ καιρό, για να σηματοδοτήσουμε το πρόβλημα της καθυστέρησης της χρηματοδότησης του οργανισμού και κατά συνέπεια της μισθοδοσίας.
  Ο πρόεδρος θέλησε να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα στο εορταστικό φόντο της πόλης, λέγοντας προς όλες τις πλευρές «το θέατρο το διοικώ εγώ».
  Οι εργαζόμενοι όμως επανήλθαμε το βράδυ της 26ης Οκτώβρη και αναρτήσαμε πάλι τα μαύρα πανιά στην πρόσοψη του θεάτρου. Επανήλθε όμως και ο πρόεδρος του ΔΣ, όχι μόνος, συνοδευόμενος από 2 διμοιρίες των ΜΑΤ, ένστολους αστυνομικούς και 4 άτομα της κρατικής ασφάλειας. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν περικυκλώνοντας την Εταιρία Μακεδονικών σπουδών, ενώ την ίδια στιγμή εισχωρούσαν στο θέατρο αστυνομικοί και άτομα της ασφάλειας μαζί με τον Τρικούκη, για να κατεβάσουν για δεύτερη φορά τα πανιά από την πρόσοψη.
  Μας προκαλεί εντύπωση ότι ο υψηλόβαθμος αστυνομικός που ήρθε στο θέατρο, γνώριζε ονόματα ηθοποιών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.
  Ποτέ μέχρι σήμερα στο θέατρο δε χρειάστηκε παρέμβαση της ασφάλειας των ΜΑΤ και υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας. Έτσι όμως έκρινε ο Τρικούκης ότι έπρεπε να διευθετηθεί το πρόβλημα που προέκυψε μεταξύ μας.
  Στους καιρούς που ζούμε, με γιγαντωμένα τα προβλήματα της καθημερινότητας, όλοι οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ, παλεύουμε απλήρωτοι να κρατήσουμε το θέατρο ζωντανό.

  Ο πρόεδρος που υποτίθεται έπρεπε να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του θεάτρου, δεν «ενόχλησε» ποτέ την πολιτεία κατά τη διάρκεια της θητείας του ώστε να επιχορηγούμαστε κανονικά, εφάρμοσε πρακτικές εκφοβισμού για να εξαφανίσει τις διαμαρτυρίες μας και δηλώνει ως άλλος Βοναπάρτης ότι «το θέατρο είμαι εγώ». Εμείς του προτείνουμε να αναλογιστεί την ιστορία του καλλιτεχνικού οργανισμού που υπηρετεί και να υποβάλλει την παραίτησή του, ως έσχατη πράξη στοιχειώδους εντιμότητας.

  Η ΑΕ ηθοποιών ΚΘΒΕ

  Νεφέλη Ανθοπούλου
  Βασίλης Σπυρόπουλος
  Θανάσης Δισλής
  Δημήτρης Σιακάρας
  Γιάννης Τσιακμάκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή