Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΤΟΥΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη που μεταβλήθηκε σε θλίψη πληροφορηθήκαμε πως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στερείται πλέον μια από τις βασικές σκηνές του,  το θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Θεωρούμε αυτό το ανησυχητικό  φαινόμενο  ως αποτέλεσμα της οικονομικής και της πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που έχει  σαν βάση τα μνημόνια.
Η Ομοσπονδία μας είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε απόφαση που οδηγεί σε συρρίκνωση της δραστηριότητας των κρατικών θεάτρων. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι πολιτικές αυτές θα μας βρουν απέναντί τους. 
Καλούμε τους υπευθύνους και κυρίως τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας για θέματα Πολιτισμού να λάβουν άμεσα θέση επί του θέματος, κυρίως όμως να προβούν σε ενέργειες που θα αποσκοπούν στην επαναλειτουργία του θεάτρου της Μονής Λαζαριστών.
Επειδή όμως θεωρούμε την κυβερνητική απόφαση για περικοπές των επιχορηγήσεων που αφορούν τις κρατικές μας σκηνές ως βασική αιτία των δυσλειτουργιών τους, καταγγέλλουμε δημόσια αυτή την πολιτική  ως ολέθρια για τον πολιτισμό της χώρας, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους.  

Το Δ. Σ. της ΠΟΘΑ.

1 σχόλιο:

  1. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών πληροφορήθηκε πως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναγκάστηκε να κλείσει τη σκηνή του Θεάτρου της Μονής Λαζαριστών.
    Οποιαδήποτε συρρίκνωση που αφορά στη δραστηριότητα των Κρατικών Σκηνών μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
    Καλούμε τους υπευθύνους, και κυρίως τον Υπουργό Πολιτισμού, να πάρουν θέση επί του θέματος. Κυρίως τους καλούμε να φροντίσουν για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου θεάτρου. Θεωρούμε πως οποιαδήποτε δυσλειτουργία των κρατικών σκηνών οφείλεται στην απόφαση της πολιτείας να μειώσει τις επιχορηγήσεις τους.
    Καταγγέλλουμε δημοσίως αυτή την απόφαση και ζητάμε από την πολιτεία να αντιμετωπίσει τα θέματα που αφορούν στον Πολιτισμό με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ευαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή