Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚ​Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ 7 & 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΑΚΑΤο Alter Summit, η Eναλλακτική Σύνοδος των Κοινωνικών Κινημάτων, μπαίνει στην τελική του ευθεία. Πάνω από 300 κινήματα, οργανώσεις και μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα έρχονται στην Αθήνα για πρώτη φορά στις 7 και 8 Ιουνίου, για να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχεια, το φασισμό και τη καταπίεση.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμμετέχει στην Εναλλακτική Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Κινημάτων που πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Ιουνίου και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ (τρένο ΗΣΑΠ, στάση Ειρήνη). 
Είναι μια πανευρωπαϊκή συνάντηση των κοινωνικών κινημάτων δυτικής και ανατολικής Ευρώπης, που αμφισβητούν την ασκούμενη σήμερα ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αγωνίζονται να την ανατρέψουν. Είναι σημαντικό ότι η σύνοδος πραγματοποιείται στην Ελλάδα - πειραματόζωο των πιο σκληρών μέτρων, που οδηγούν στην εξαθλίωση της εργασίας και σε 30% ανεργία, στην ιδιωτικοποίηση/εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και στην υποκατάσταση της δημοκρατίας από ένα κράτος έκτακτης ανάγκης. Οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν τους λαούς της Ευρώπης, με πρώτη την Ελλάδα στη φτώχεια, καταπατούν τις εργατικές κατακτήσεις, περιορίζουν τη δημοκρατία, και κατεδαφίζουν κοινωνικά δικαιώματα. Η καταστροφή του περιβάλλοντος χειροτερεύει, ενώ ανθρωπιστικές κρίσεις ρημάζουν τις χώρες που πλήττονται πιο έντονα.
Μετέχουν κινήματα από: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Φινλανδία, καθώς και διευρωπαϊκές οργανώσεις.
Στις 7 και 8 Ιουνίου θα βρίσκονται όλα τα ευρωπαϊκά κινήματα και οργανώσεις στο Alter Summit στην Αθήνα.

1 σχόλιο:

 1. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
  Αθήνα 4/6/2013
  Εναλλακτική Σύνοδος της Αθήνας (Alter Summit) και Ευρωδιαδήλωση (Σάββατο 10 Ιούνη και ώρα 6.00 μ.μ. Μουσείο)
  ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

  Το Συντονιστικό των Ομοσπονδιών των εργαζομένων συμμετέχει στις εργασίες και στις δράσεις της Εναλλακτικής Συνόδου των Κοινωνικών Κινημάτων (Alter Summit), η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 7-8 Ιούνη.
  Πάνω από 300 κινήματα, κοινωνικές οργανώσεις και μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα συγκεντρώνονται στην Αθήνα, για να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχεια, το φασισμό και τη καταπίεση.
  Ο Συντονισμός Ομοσπονδιών στηρίζει και ενισχύει τέτοιες Πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που ενώνουν τους λαούς, και καλούμε τα Σωματεία και τους Εργαζόμενους να συμμετέχουν στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιεί η Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή σχετικά με τις τελευταίες λεπτομέρειες και εξελίξεις της διοργάνωσης στον Πολυχώρο της Ανοιχτής Πόλης (Πανεπιστημίου 56 και Μπενάκη, εντός στοάς Μεγάρου Ερμής 1ος όροφος) την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 12.00 μ.
  Το πρόγραμμα των εργασιών του Alter Summit είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://www.altersummit.eu/athenes?lang=el
  Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στη μεγάλη ΕΥΡΩΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, που θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. (ΜΟΥΣΕΙΟ), ενώνοντας την αγωνιστική μας δράση με τους λαούς και τα κινήματα της Ευρώπης ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα και την ανεργία που μας επιβάλλουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα μνημόνια.

  1. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)
  2. ΠΑΝ. ΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΠΟΕΠΔΧΒ)
  3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
  4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ)
  5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)
  6. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΗΕ)
  7. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)
  8. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ)
  9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ)
  10. ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
  11. ΓΕΝΙΚΗ ΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)
  12. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή