Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα του ειδικού φόρου επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων για την παραγωγή ταινιών.


Η Κινηματογραφική Κοινότητα επισκέφτηκε και ενημέρωσε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με το ζήτημα του ειδικού φόρου επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων για την παραγωγή ταινιών.

Ο ειδικός φόρος στα κινηματογραφικά εισιτήρια βοηθούσε στην συνέχιση της δημιουργίας ελληνικών ταινιών και ο φόρος ήταν ανταποδοτικός και το μεγαλύτερο μέρος αποδιδόταν στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, οι σκηνοθέτες Ροβήρος Μανθούλης, Κώστας Φέρρης, Γιάννης Σμαραγδής, Σταμάτης Τσαρουχάς, η παραγωγός Φοίβη Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων «ΑΘΗΝΑ» Γιώργος Μυλωνάς, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης-ΟΤ Πάνος Παπαδημητρίου, η Β’ Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Υρώ Μανέ, η  παραγωγός Ανθή Τούμπη και ο παραγωγός Νίκος Σέκερης (υπεύθυνοι της επιτροπής για την κατάργηση του νόμου) και ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος Κώστας Κεχαγιόγλου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου